Kirjoitustyyli internetissä

Internetissä huomaa melko pian että siellä käytetyt kirjoitustyylit eroavat radikaalisti muualla käytetystä kielestä. Tätä asiaa on pidetty sekä pahana, englannin kieltä tuhoavana ja toisaalta hyvänä, luonnollista kehitystä ja kekseliäisyyttä edustavana asiana. (http://www.bbc.com/news/technology-10971949)

Monet jotka ovat julistaneen internetin kirjoitustyylin olevan kunnon kielen tuomio, ovat käyttäneet syynä mm. tekstiviesteissä käytettyjä lyhennyksiä. Kuitenkin vain 10% ihmisistä käyttää lyhennyksiä kuten be4, 2nite ja muita joten kyseessä on melko turha huoli.

Itse kallistun monien muiden kanssa sille kannalle, että internetin omaperäinen kieli on vain esimerkki kielen kehittymisestä ajan myötä ja osoittaa monissa tapauksissa suurta luovuutta. (http://the-toast.net/2013/11/20/yes-you-can-even/)

Internetin kielen monipuolisuus näkyy monissa asioissa, esimerkiksi monikerroksisissa merkityksissä, sanailun luovuudessa sekä meemien käytössä ja sekoittamisessa.

8p3r30.jpg

 

 

4 vastausta artikkeliin “Kirjoitustyyli internetissä”

  1. Tähän artikkeliin olisin kaivannut suomalaista näkökulmaa, koska internetin vaikutuksesta kieleen on kyllä puhuttu paljon. Tietoa olis luultavasti myös löytynyt suhteellisen helposti. Artikkeli oli tosi subjektiivinen, ja se on blogitekstissä toki ihan ok, mutta sen subjektiivisuuden ja kirjoittajan omat mielipiteet otetaan helpommin vastaan jos taustalla on jotain yleistettyä, tutkimustietoa tai asiantuntijoiden lausuntoja.

    Tykkää

  2. Kiinnostava aihe, josta olisi voinut lukea enemmänkin. Tunnistan ilmiön olemassa olon, mutta en ole koskaan tarkemmin ajatellut internet slangin olevan ongelma kielelle, vaikka varmasti sen vaikutukset näkyvät. Kuten Vilma jo kommentoi, olisi ollut mukava kuulla miten tästä on puhuttu suomalaisessa yhteiskunnassa ja kuinka se näkyy täällä. Juurikin jokin tutkimus tai edes linkitettyjen juttujen kunnollinen esittely olisi ollut paikallaan.

    Tykkää

  3. Lyhyt (mutta kiinnostava) teksti, samoin kuin linkattu artikkeli. Internetin kirjoitustyyliin varmasti vaikuttaa englantia heikosti puhuvien ”rikkinäinen” kirjoitustyyli, mutta toisaalta nämä väärinkirjoitukset ovat netinkäyttäjälle ymmärrettäviä ja lyhyempiä kuin oikein kirjoitettuna- kieli on siis iskevämpiä ja voivat ilmaista tunteita paremmin. Onhan tiedossa että ilmaisusta tulee sitä tehokkaampi, mitä lyhyemmin sen sanoo!

    Tykkää

Jätä kommentti